Skip to main content

Gaudium Real Estate heeft op 15 maart 2022 de Grote Lijster 1-9 in Uithoorn gekocht. De huidige opstallen van deze locatie zullen worden gesloopt en vervangen worden door een programma van zorgappartementen voor kwetsbare ouderen.

24-uur zorg voor ouderen

Gaudium kocht de locatie van stichting Zideris die de opstallen altijd heeft gebruikt als woon/zorginstelling. Jan-Lodewijk de Vries (Gaudium Real Estate): “Wij geloven dat we hiermee opnieuw een prachtige locatie realiseren om aan de groeiende vraag van zorgwoningen te voldoen. Daarom willen we hier zorgappartementen creëren voor kwetsbare ouderen die 24-uurs zorg nodig hebben.” In de ontwikkelplannen voor de Grote Lijster hebben vooral duurzaamheid en maatschappelijke meerwaarde de focus.

Ook algemene ruimten en fraaie tuin

Samen met architect Arcom Partners uit Veenendaal verkent Gaudium op dit moment de verschillende mogelijkheden. “De kwaliteit van deze woonzorg ontwikkeling wordt in belangrijke mate bepaald door de gezamenlijke ruimten, waaronder een woonkamer, eetkeuken en serre. Daarnaast wordt rondom het gebouw een mooie tuin met terrassen aangelegd”, aldus de Vries.

De verkoper werd in deze transactie bijgestaan door KRK Bedrijfsmakelaars.